Glutenvrije Zachte Broodstokjes
Voor het avondeten hadden we soep en deze heerlijke zachte broodstokjes Mensen deze moeten jullie echt een keer uitproberen, zo zacht en fluffy! En super eenvoudig te maken
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Baktijd
15 minuten
Aantal
30 stuks
rijstijd
20 minuten
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
350 gram lauw water
19 gram gedroogde gist
40 gram suiker
520 gram glutenvrije meel>ik heb witte broodmix van Allergento gebruikt, maar een ander merk kan ook
7 gram zout
5.5 gram xanthangum
4.5 gram bakpoeder
3 eieren M
2 theelepels azijn
75 gram olijfolie
Bereidingswijze
- Meng het water, gist en suiker met elkaar en laat 5 minuten staan
- Voeg de overige ingrediƫnten in de mixer en mengen voor 30 seconden. Schraap de zijkanten goed mee en mix op hoogste stand voor 5 min
- Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een ruim puntgat af en spuit op een bakplaat met bakpapier staafjes
- Laat rijzen voor 10 min op een warme plek. Ik heb ze zelf in een warme oven op 40-50 C laten rijzen
Na 10 min eruit halen en de oven op 220 graden zetten. Buiten de oven laten rijzen mag ook - Spuit je broodjes in met water en bak ze goudbruin
- Leg na het bakken op een rooster en laat ze iets afkoelen onder een schone theedoek. Smeer ze dan in met wat olijfolie en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden.